lördag 24 september 2011

Underligt

Här händer det underliga saker må jag lova!

I onsdags morse när jag följde barnen till bussen hörde vi en ordentlig smäll. Det lät inte som en krock, vi hörde inte det karakteristiska ljudet av krossad plåt och glas. Det var en dovare knall, ungefär som när man släpper ner tungt byggmaterial i en container. När vi kom fram till hållplatsen pekade de som redan stod där på en bil som låg på sidan på gatan. Föraren kunde inte komma ut först eftersom hans dörr låg nertryckt mot vägen. Han fick hjälp att klättra ur bilen och ställde sig och betraktade förödelsen. Hur gick detta till? Det vet vi inte säkert. Mannen backade ut sin bil från garageinfarten och då exploderade däcket. Antagligen blev det en sådan kraft att bilen välte.  Det är den enda teori vi tycker verkar rimlig.
En suddig bild på bilen som välte i vårt kvarter.  Ingen blev skadad, förutom bilen. 
Igår kväll fick vi finbesök. Pärs släktingar från Stockholm kom hit. Vi drack ett glas vin och skulle sedan gå till en restaurang i grannskapet. När vi skulle öppna porten ut mot gatan gick det inte. Vi försökte på alla möjliga sätt och ringde på och engagerade våra stackars grannar i vårt försök att ta oss ut på gatan. Alla försök att forcera porten var lönlösa. Så småningom visade det sig att strömmen gått i hela källaren. Huvudströmbrytaren gick inte att sätta igång och med andra ord fanns det ingen ström till den elektriska porten. Vi fick istället klättra genom ett litet hål i häcken och ringa på i huset bredvid och be dem att släppa ut oss på gatan. När vi sedan kom tillbaka fick vi klättra genom häcken igen. Ett litet äventyr... Tanken hade slagit mig tidigare hur porten skulle fungera vid ett eventuellt strömavbrott. Man kan öppna den med nyckel utifrån gatan, men nyckeln aktiverar den elektriska motorn som öppnar porten. Det är alltså omöjligt att ta sig in eller ut när strömmen gått. Vi har skojat och sagt att vi mer eller mindre lever i Fort Knox. Det är omöjligt att ta sig in om vi inte är hemma. Nu visade det sig att det var omöjligt att ta sig ut. Något som inte känns lika önskvärt.
Port nr. 1 som inte gick att öppna.

Port nr.2 som inte gick att öppna.
Vägen till frihet...
Idag på morgonen fick jag ett sms från vår granne. Hon berättade att hon lyckats att få ström till porten. Jag gick ner och pratade med henne och de hade inte haft någon värme i sin lägenhet, eftersom värmeaggregatet sitter i källaren. På måndag ska hon ha ett möte med det företag som sköter fastigheten. Förhoppningsvis kan vi då få svar på hur vi tar oss ut om strömmen går.

Idag har vi turistat och njutit av det fina vädret. Stora mängder moules frites har ätits och den belgiska ölen har provsmakats, Grand Place har besökts och ikväll ska grillen tändas i trädgården. En bra lördag!
Maneken Pis, dagen till ära iförd någon sorts vallonsk uniform. 

1 kommentar:

  1. Vilka äventyr ni varit med om! Och visst har det varit underbart idag? Sommarvärme ju!

    SvaraRadera