lördag 4 december 2010

Bakdags

Jaha, så är det helg igen.

I måndags fick jag hämta Johan i skolan eftersom han hostade så mycket. Det gjorde att han var hemma med mig i tisdags. Vi myste och läste Harry Potter. Så mycket annat hände inte den dagen. Jo, förresten, Pontus åkte skolbuss själv för första gången och det var en mycket stolt femåring som klev på bussen på morgonen.

På onsdagen skolkade jag och var med och bakade pepparkakor på maternelle, Pontus förskola. Tio föräldrar hade slutit upp för att hjälpa till. Jag blev smått imponerad eftersom de flesta av dem arbetar och hade lyckats att göra sig fria en förmiddag. Föräldrarna här är väldigt engagerade i barnens skolgång. Det är positivt, för det mesta... Vi var i vilket fall som helst många föräldrar där och det gjorde att det inte blev speciellt jobbigt. Barnen var söta. Jag hjälpte en av pojkarna att kavla, men när han gjort en kaka tyckte han att det räckte och ville istället äta degen. Min egen son var misstänkt grön i mungiporna när han dekorerade kakorna. På eftermiddagen bakade jag och barnen lussekatter. De blev lätt brända, men ok i smaken. Johan bakade en jättestor lussekatt av sin deg, Jag har i ett svagt ögonblick lovat att jag ska baka lussekatter till barnens luciafirande. Vad jag tänkte på när jag gjorde det vet jag inte. Jag tror att jag har bakat dessa säsongsbetonade vetebullar en gång tidigare i mitt liv. Det blir nog till att provbaka en gång till. Man vill ju inte visa upp sig som en misslyckad hemmafru i samband med luciafirandet. Eller också är det det man vill;)
Här bakas det lussekatter. Det gick åt mycket russin. Varför bara ha två på varje när man kan ha tjugotvå?

På kvällen provade Pontus sin pepparkaksdräkt. Jag blev pandamamma. Funderar på att börja använda den som mössa utomhus. Det är fruktansvärt kallt i Bryssel för tillfället. Minus tolv grader och fuktigt i luften gör att man fryser oavsett klädsel.

Det snöade på kvällen och barnen satte sig på byrån i vårt sovrum och tittade på snöfallet. Pontus var väldigt fascinerad över att snön glittrade, han hade aldrig tänkt på det tidigare. 

Torsdagen förflöt utan att något speciellt hände. Internet slutade att fungera och jag lyckades att radera vårt nätverk. Just nu har vi en uppkoppling som datainspektionen antagligen inte skulle beskriva som den mest säkra lösningen... Pontus var lycklig. På eftermiddagen följde bästisen från maternelle med honom hem. De lekte och hade kul här i några timmar.

Igår, fredag, var jag på min kurs igen. Jag drabbades av ett anfall av flams och pratade svenska med mina  svenska kurskamrater. Jag kände mig tvungen att be läraren om ursäkt innan jag gick därifrån... Efter kursen var jag på dramatenjakt. Inte några biljetter till någon finkulturell teaterföreställning i Stockholm utan en väska på hjul att använda vid inköp av mat. Pensionärsvarning!!! På kvällen dök svärfar och hans särbo upp här och helgen kommer att ägnas åt turistande.
Så här ser vårt kök ut. Rymligt, som resten av rummen i lägenheten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar