torsdag 9 december 2010

Ryan air eller inte?

Tiden flyger iväg och jag har varit lite krasslig...

Lördagen inleddes med en tunnelbanefärd in till centralstationen. Därifrån gick vi ner till Grand Place  och tittade på de vackra byggnaderna från sent 1600-tal. Vi stannade inte där speciellt länge eftersom det blåste riktigt kallt. Vi tog oss in i gränderna och hittade snabbt Manneken Pis. Denne ständigt kissande lille nakne pojke var denna dag varken naken eller kissande. Han hade fått på sig en av sina 800 dräkter och såg ut som en renhållningsarbetare.

Vi flydde snålblåsten och gick in på ett kafé och drack vin chaud och åt våfflor. När vi sedan kom ut hade det börjat att snöa ordentligt. Bryssel visade sig verkligen från en av sina mindre charmiga sidor. Snöfallet tilltog och efter en kort promenad bestämde vi oss för att äta lunch. Barnen ville gå till tapasrestaurangen vi var på förra lördagen. Vi var inte svårövertalade. Efter restaurangbesöket åkte Pär och barnen hem och jag och svärfar med särbo gick och tittade på katedralen. Kvällen tillbringade vi i hemmets lugna vrå med god mat och dryck.

Tidigt på söndagen gav sig våra gäster iväg hemåt. Flyget med Ryan air skulle lyfta kl. 12. Visa av erfarenhet sedan ankomsten på fredagen åkte de ut till Charleroi i god tid. Och verkligt god tid blev det,  eftersom flyget var mer än tre timmar försenat. När de skulle landa på Säve gick inte det. Istället fick de landa på Landvetter och åka buss till Säve för att hämta bilen. Det blev en låååång resa för de stackarna. Om ni vill komma hit och hälsa på oss rekommenderar jag inte fredagsflyget från Säve. Det landar vid fyra på eftermiddagen och det är alltid kö på motorvägen till Bryssel vid den tiden. Bussen ska ta ca. 45 minuter in till staden, men tog nästan två timmar i fredags. Efter det tar det ca 40 minuter att ta sig hit med kollektivtrafiken. Om man flyger till Zaventem, "vanliga" flygplatsen, tar det ca 20-30 minuter att ta sig hit med flygbuss och spårvagn. Självklart skiljer det i pris, men vi lovar att ni inte behöver svälta under tiden ni är hos oss...

Vår söndag var lat, än en gång... Det var två grader varmt ute och ösregn i stort sett hela dagen. Vi kurade mest inne, men på eftermiddagen tog vi oss en uppfriskande promenad i parken. Vi behövde inte trängas med så många andra. Snön som föll på lördagen regnade snabbt bort.
Ordentligt påklädda i parken. Minuten efter kortet togs testade Pontus hur vattentäta stövlarna var.  Det kvittar om man har Gore Tex-stövlar när vattnet rinner i ovanifrån... Det blev en rask promenad hem!

1 kommentar:

  1. Hejsan! Är "pratsugen" och hittar inte din e-mailadress, kan du inte höra av dig! Kram Evelina

    SvaraRadera