tisdag 31 maj 2011

Den franska huvudstaden

Vi har lov. Efter många om och men bestämde vi oss för att åka till Paris i några dagar. Här kommer några bilder från barnens första besök i den franska huvudstaden.

Ett stort ögonblick... På en parkeringsplats vid den franska gränsen tappade han sin andra tand!
Det bästa med Paris, enligt barnen: Pool på hotellet...

Åka upp i Eiffeltornet måste man göra när man besöker Paris första gången. Både barn och föräldrar lät sig imponeras av teknikens under.
Pär påstår att det här är porten till lägenheten han bodde i när han studerade på Sorbonne.
Lunch en måndag i slutet av maj... Skaldjursplatå vid Boulevard St. Germain.  God, nyttig och dryg...
Louvren, Centre Pompidou och alla andra muséer är stängda i Paris på tisdagar. Det fick vi lära oss den hårda vägen. De gratis "Star Wars-toaletterna" var dock öppna. Tur för små nödiga herrar i sällskapet.
Place des Vosges är ett av de bästa ställen i Paris, tycker Pär.  Det tycker även barnen. Fyra fontäner där man kan se vem som klarar sig längst utan att bli genomblöt. I fontänen vid Place de la Sorbonne badade de...

Det trådlösa nätverket är ganska segt och jag orkar inte vänta på att fler bilder ska laddas upp. Att besöka Paris med barnen ger ett nytt perspektiv på staden. Vi har bland annat fått lära oss att det finns en liten djurpark i Jardin des Plantes och att det går att hitta pinnar även på gatorna i centrala Paris... Imorgon åker vi från den franska huvudstaden ut på den franska landsbygden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar