onsdag 22 december 2010

Vinterväder

Efter att ha levt på hoppet om att kunna få ut bilen innan jul blev vi tvungna att se oss besegrade igår. Vi fick istället sätta plan B och senare även plan C i verket. Plan B gick ut på att vi skulle hyra en bil och köra till Sverige med start mycket tidigt på torsdagen, typ kl. 04. Då vi hade konsulterat x hyrbilsfirmor och insett att de inte kunde erbjuda vinterdäck eller allrounddäck, skrinlade vi dessa planer med tanke på vädersituationen i norra Europa för tillfället. Plan C sattes då i verket, att köpa flygbiljetter och skaffa hyrbil i Sverige. Tack gode gud för internet! Efter två timmar hade vi köpt flygbiljetter och bokat hyrbil och kände oss otroligt nöjda med vårt beslut. Förvisso får vi flyga med Ryan air och det är inte mitt favoritflygbolag, men samtidigt ser statistiken hittills bra ut för deras del då det gäller genomförda flygningar de senaste dagarna. Att det dessutom skilde nästa 1500 € i pris för att flyga till Sverige över julen jämfört med andra flygbolag avgjorde saken. Det finns ganska mycket kul man kan göra för 1500 €... Till exempel hyra en bil med vinterdäck i Sverige.

Vinterdäck skulle de behöva även i det här landet i år. Många vill uppenbarligen ha det också eftersom det står 8000 i kö för att köpa vinterdäck. Vi är en av de 8000 och vi står inte överst på listan... I söndags snöade det ganska mycket här och bilarna hade klara problem med att köra i den svaga uppförsbacken nere vid fotbollsplanen. Snöandet och halkan gjorde att alla skolbussar ställdes in i måndags. För en svensk kan det te sig en smula löjeväckande, men med tanke på de problem folk uppenbarligen hade i söndags var det säkert ett helt riktigt beslut.
Brysselborna är inte bra på att köra bil när det är snö. Bygga snögubbar är de bra på.  Under söndagens promenad i parken såg vi minst tio praktfulla exemplar.
Barnen och jag gjorde julgodis i måndags. Det blev marsipangodis och knäck. Knäcken blev helt perfekta och marsipangodiset blev annorlunda. Jag lät de yngre i familjen sköta det på egen hand och kreativiteten flödade, åtminstone på Johans del av bordet. Pontus konstaterade att silverkulorna var väldigt hårda att bita i...

På eftermiddagen tog vi med oss två sopsäckar och gick ner till parken för att åka lite i backarna. När vi flyttade hit lämnade vi pulkor och snowracer i Sverige, eftersom vi trodde att de inte skulle komma till användning. Vad fel man kan ha! När vi kom in i parken körde en kille på snowboard förbi oss. Det kändes på gränsen till absurt att någon åker snowboard inne i en park i Bryssel. Jag fick då en flashback till snöovädret i Göteborg 17 november 1995. Då var folk ute och åkte snowboard i backarna inne i centrala staden. Det är mysigt med snö...
Det finns gott om bra pulkabackar i vår park. 
Tisdagen tillbringade jag och Pär i sängen. Låter kanske romantiskt, men det kan jag snabbt slå hål på. Vi har antagligen drabbats av någon influensa med elak hosta och feber. Johan hostade mycket natten mot tisdagen så han och Pontus fick stanna hemma från skolan. De hade en jättebra dag fylld med film och TV-spel och önskar antagligen att deras föräldrar är sjukare lite oftare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar